IHC - Intelligens betakarítógépfej-vezérlés

 

Az intelligens betakarítógépfej-vezérlés (IHC) megkönnyíti a kezelő munkáját, és javítja a gallyazás minőségét

A gallyazókések nyomásának megfelelő beállítása alapvető követelmény a betakarítógép.fej jó és precíz működéséhez. A megfelelő beállítások meghatározása számos változón alapul, például a faméret, a fafajok és a kivágási körülmények, így a megfelelő beállítások megtalálása tapasztalatot és szakértelmet igényel.

Az intelligens betakarítógépfej-vezérlés (IHC) opció részben automatizálja ezeket a beállításokat és megkönnyíti a kezelőt munkáját. A betakarítógép-fejben lévő szenzor méri a fa által a betakarítógép-fejre gyakorolt nyomást, és a lehető legjobb gallyazási eredmény érdekében beállítja a felső gallyazókések kompressziós nyomását.

 

Az IHC előnyei

A gallyazókések erőszabályozása minden körülmények között optimális kompressziót biztosít. A helyes beállítások biztosítják a jó mérési pontosságot és a gallyazás minőségét, valamint az alacsony üzemanyag-fogyasztást. Az IHC javítja a termelékenységet és a betakarítógép-fej tartósságát is.

IHC betakarítógép-fejben

Jobb mérési pontosság

A gallyazókések nyomóereje mindig ideális marad. A fa éppen a megfelelő erővel nyomódik a betakarítógép-fejnek, ami jó mérési pontosságot eredményez. 

Kezelő munka közben

Megkönnyíti a kezelő munkáját

A kezelő beállítja a kívánt erőszintet a gallyazókésekhez, az IHC pedig méri a kompressziós erőt, és szükség szerint automatikusan módosítja azt. 

Rönkök

Kiváló gallyazási minőség

A fa nincs kéregtelenítve, és mivel a kés kompressziója nem túlzott, a felületi réteg nem sérült, és így a fa megőrzi a frissességét és a magas hozzáadott értéket. Ezenkívül a késnyomás túl alacsony értékének köszönhetően a késmarkolat nem lazul meg facsomók esetén.

Betakarító az erdőben

Időmegtakarítás

Szükség lehet a betakarítógép-fej beállításainak módosítására a munkanap során. Az IHC-vel kevésbé szükséges a beállítások megváltoztatása, mert a rendszer automatikusan kijavítja azokat. És még ha változtatásokra is van szükség, a beállítás gyorsan és egyszerűen elvégezhető.

Rönkök az erdőben

Üzemanyag-hatékonyság

Az IHC rendszerrel elkerülhető a gallyazókések túlzott kompressziónyomása. Amikor a kést a fának nyomják a megfelelő erővel és nem túl keményen, csökken a szükségtelen üzemanyag-fogyasztás.

Betakarítógép-fej az erdőben

Tartósság

Az IHC opcióval a gallyazókések kompressziós nyomása nem terheli túl a betakarítógép-fejet. Ez megóvja a betakarítógép-fej szerkezeteit, mivel azok nincsenek kitéve szükségtelen terhelésnek.

 

Az IHC méri és beállítja a gallyazókés működését

A faméret, a munkakörülmények és a munkamódszerek befolyásolják a fa megtámasztásához szükséges erőt. A betakarítógép-fejének felső gallyazókésében lévő erőszenzor méri a betakarítógép-fej és a fa közötti érintkezési nyomást, és az automatizálás a lehető legjobb gallyazási eredmény érdekében beállítja a felső gallyazókések optimális kompressziós nyomását. 

Amikor a vásárló átveszi a gépet, az már előre be van konfigurálva a fára jellemző, alapvető gallyazókések beállításaival, amelyeket a kezelő is módosíthat. 

Az IHC opcióval a TimberMatic vezérlőrendszer rendelkezik egy menüvel, amely az IHC rendszer célszintjeinek meghatározására szolgál a betakarítógép-fej és az adott fafajta közötti érintkezési erőt tekintve; ezek alapján az IHC beállítja a nyomóerőt. Kiindulási pontként az erőszintek semleges értékre vannak beállítva, amelyet az IHC automatikusan növel vagy csökkent a behordási helyzetnek megfelelően.

A kezelőnek többé nem kell folyamatosan módosítania a betakarítógép-fej beállításait, ha a fa jellemzői vagy a körülmények megváltoznak, mivel az IHC szükség szerint beállítja a gallyazókések kompressziós nyomását. A kezelő feladata a betakarítógép-fej működésének ellenőrzése és az IHC megfelelő erőszintjének szükség szerinti beállítása.

H212 betakarítógép-fej munka közben

H212 gyérítésekre

A H212 kétkerékhajtású betakarítógép-fej gyérítésekhez készült, így még sűrű erdőkben is könnyű dolgozni vele.

H423 betakarítógép-fej

Négykerékhajtású H423

A H423-as modellt gyérítésre és kis fákhoz tervezték.