Mulcsozós fűnyírógépek

JS63V tolókaros mulcsozós fűnyíró, szántóföld

 

 

Miért ne segítené a gyep természetes növekedését?

A modern és intelligens gyepápolásnál természetes tápanyagokat -például levágott és felaprított füvet - használnak trágyaként, hogy a gyep így természetes úton legyen dús és egészséges. A kifejezetten mulcsozáshoz kialakított JS sorozaton kívül majdnem minden tolókaros fűnyírónkhoz is kínálunk opciós mulcskészletet. A nitrogénben gazdag fűnyesedék visszajuttatása a gyepre lehetővé teszi a műtrágya-felhasználás drasztikus csökkentését.

JS63VC, tolókaros mulcsozós fűnyíró, szántóföldi mulcsozás

Miért érdemes mulcsozni?

További információk

Szeretne ugyanolyan csúcsminőségű pázsitot a szokásoshoz képest mindössze kétharmad idő alatt? A különleges tervezésű késeiknek és a mély öblű kaszaházuknak köszönhetően a John Deere mulcsozó fűnyírók a nyesedéket elég apróra vágják ahhoz, hogy azt vissza lehessen teríteni a talajra. Ráadásul így a fűgyűjtőt sem kell feltennie – és kevesebb műtrágyát kell használnia.

Természetes életerő

A nitrogénben gazdag fűnyesedék természetes trágyaként erősítik a gyepet. Így megelőzhető a tápanyag- és a vízveszteség – és nagymértékben csökkenthető a műtrágyafelhasználás. Természetes trágya (pl. fűnyesedék) használatával fenntartható a gyep üdezöld színe és egészséges fejlődése.

Még több fejlesztés

Négy kés apróra vágja a lenyírt füvet. Ez a fűnyesedék nagyon sok feladatot ellát:

  • Hőségben hűvösen tartja a fű gyökereit.
  • Megőrzi a talaj nedvességtartalmát.
  • Lelassítja a gyomnövények növekedését.
  • Védi a talajt, így a heves esőzések következtében az nem mosódik ki.
  • A komposztálódott mulcsréteg szerves trágyaként szolgál.
  • A mulcsozás jelentősen csökkenti a munkaidőt és a kerti maradék mennyiségét.

Hogyan lássunk hozzá a mulcsozáshoz

A gyepnek nem szabad túl magasra nőnie. Nyírja le a magas füvet a felületen a készülékre akasztott fűgyűjtő zsákkal. Kezdje meg a következő szakasz mulcsozását. Ha a fű túlságosan megnőtt (pl. a szabadság alatt), akkor ismételje meg a fűnyírást egy fűgyűjtő zsákkal, a mulcsozást pedig néhány nappal később kezdje meg.

Miért ne segítené a gyep természetes növekedését?
A kifejezetten mulcsozásra tervezett JS sorozaton kívül csaknem mindegyik tolókaros fűnyíró gépünkhöz kínálunk opciós mulcsozó eszközöket. Ha tolókaros fűnyíróját opcióként kapható mulcsozó készlettel használja, akkor a fűnyírót fűgyűjtő géppé alakíthatja. Távolítsa el a dugót, és tegye fel a gyűjtőzsákot.

Tolókaros mulcsozós fűnyíró, minőségi kés

Végezzen gyorsabban a fűnyírással!

A különleges tervezésű késeiknek és a mély öblű kaszaházuknak köszönhetően a nyesedéket elég apróra vágják ahhoz, hogy azt vissza lehessen teríteni a talajra.

READYSTART

READYSTART

Automata szívató: A Select sorozat legtöbb modellje automata szívatós, hogy fagyos reggeleken gyorsabban beinduljon. A READYSTART® motor egyszerűen indítható a visszatekercselődő kötéllel. Nincs feltöltés, nincs szívató, nincs probléma!

Termékválaszték

ModellMotorA fűnyíró vágási szélességeAjánlott gyepterület nagyságaHajtás

3,2 kW (2800/perc fordulaton)

53 cm (21")

Max. 2000 m²

2,5 - 5,2 km/óra (1,6 - 3,3 mph).

3,2 kW (2800/perc fordulaton)

53 cm (21")

Max. 2000 m²

2,5 - 5,2 km/óra (1,6 - 3,3 mph).

John Deere márkakereskedés

Keresse meg a legközelebbi márkakereskedőt.

Keresse meg John Deere márkakereskedőjét

 

Kapcsolódó témák