Miért érdemes mulcsozni?

A legtöbb John Deere fűnyíró géphez rendelhető. Az opcióként kapható mulcsozó készlet csaknem az összes John Deere tolókaros fűnyírógépre felszerelhető.
A legtöbb John Deere fűnyíró géphez rendelhető.
A különleges tervezésű késeiknek köszönhetően a nyesedéket elég apróra vágják ahhoz, hogy azt vissza lehessen teríteni a talajra.

Legyen túl gyorsabban a fűnyíráson!

Szeretne ugyanolyan csúcsminőségű pázsitot a szokásoshoz képest mindössze kétharmad idő alatt? A különleges tervezésű késeiknek és a mély öblű kaszaházuknak köszönhetően a John Deere mulcsozó fűnyírók a nyesedéket elég apróra vágják ahhoz, hogy azt vissza lehessen teríteni a talajra. Ráadásul’ így a fűgyűjtőt sem kell feltennie – és kevesebb műtrágyát kell használnia.

Természetes életerő. A nitrogénben gazdag fűnyesedék természetes trágyaként erősítik a gyepet.

Természetes életerő

A nitrogénben gazdag fűnyesedék természetes trágyaként erősítik a gyepet. Így megelőzhető a tápanyag- és a vízveszteség – és nagymértékben csökkenthető a műtrágyafelhasználás. Az olyan természetes trágya, mint pl. a fűnyesedék használatával fenntartható a gyep üdezöld színe és az egészséges fejlődése.

Még több fejlesztés

Négy penge apró darabokra vágja a nyiradékot. Ezek a nyiradékok nagyon sok feladatot ellátnak.

  • Meleg időjárásnál hűvösen tartják a fű gyökereit.
  • Megőrzik a nedvességet a talajban.
  • Lassítják a gyomnövények növekedését.
  • Biztosítják a talaj védelmét, így a heves esőzések nem mossák ki azt.
  • A komposztált mulcsréteg szerves trágyaként működik.

A mulcsolás jelentősen csökkenti a munkaidőt és a kerti hulladék mennyiségét.

Hogyan kezdjünk hozzá a mulcsoláshoz:

A gyepnek nem szabad túl magasra nőnie. Nyírja le a füvet a felszínen egy csuklós fűgyűjtő zsák alkalmazásával. Kezdje meg a következő szakasz mulcsolását.

Ha a fű túlságosan megnőtt (pl. a szabadság alatt), akkor ismételje meg a fűnyírást egy fűgyűjtő zsákkal, a mulcsozást pedig néhány nappal később kezdje meg.

Miért ne segítené elő a gyep természetes növekedését?

A kifejezetten mulcsozásra tervezett JS sorozaton kívül csaknem mindegyik tolókaros fűnyíró gépünkhöz kínálunk opciós mulcskészletet.

Opcióként kapható mulcsoló készlettel felszerelt tolókaros fűnyíró használatakor a fűnyírót gyűjtőgéppé alakíthatja. Távolítsa el a dugót, és tegye fel a gyűjtőzsákot.