Az Ön kertje: Teljesen virágba borulva az egész szezon alatt

Csak egy kis kutatás és tervezés szükséges ahhoz, hogy kora tavasztól késő őszig folyamatosan színes virágok díszítsék kertünket. Nézzük csak, hogyan lehet ezt megvalósítani.

Ez nem az Ön története? A tavasz kezdetén nagy buzgalommal elment a faiskolába és megvásárolta mindazokat a gyönyörűen virágzó növényeket, amelyek felébresztették a fantáziáját - készen arra, hogy kertjét paradicsommá alakítsa a nyárra. Mindent elültetett és a világok fantasztikusan színekben pompáznak. Egy ideig. Alig pár hónappal később azonban már semmi sem virágzik és az Ön szeretett kertje most már egyhangúnak tűnik.

Ennek nem kell így lennie. Ahelyett, hogy első felbuzdulásból vásárolna, szánjon időt rá és beszélgessen el a helyi faiskola szakértőivel. A kertjében fennálló körülmények alapján ők pontosan meg tudják mondani, mit kell ültetni ahhoz, hogy a kert állandóan színpompás legyen.

Érdemes módszeresen részletes terveket készíteni a növények megfelelő összetételének kialakításához az alábbi kategóriákban: rövid, közepes magasságú és magas növények; az egész szezonban jó levélzettel rendelkező növények; tavasszal, nyár elején, nyár közepén, nyár végén és ősszel virágzó növények. A költségek csökkentése, a tartósság és az egyszerű gondozás érdekében inkább évelő növényeket ültessen az egynyáriak helyett.

Válassza ki kedvenc színeit és alakítson ki olyan növénycsoportokat, amelyek együtt fognak virágozni. Például egy csoportba lehet foglalni júniusban virágzó növényeket, például a bazsarózsát, néhány szibériai íriszt és szarkalábat az ágyás egyik végén és egy másik, júniusban virágzó növénycsoportot lehet kialakítani az ágyás másik végén. Az ágyás többi részét kitölti a később együtt virágzó növények zöld levélzete. Ha túl sok virág van szétszórva, akkor az ember csak ide-oda kapkodja a szemét. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a szeme megpihenjen és élvezze a szépséget.

Ha lehetséges, tavasszal mindent meg kell vásárolnia és el kell ültetnie. A növények elhelyezése Önön múlik - használja fantáziáját és kísérletezzen egy kicsit: Fogja az összes még cserépben lévő növényt és rendezze el azokat a területen tetszése szerint. A magas, közepes magasságú és rövid karók, valamint a színes zászlók segíthetnek megbecsülni a növény magasságát és virágzási idejét, mivel sok növény még mindig a növekedés időszakában van. Ha kedve támad hozzá, takarja be a növényeket mulccsal. Ez biztosítja a négyzetméterenkénti maximális számú virágot, a gyomosodás csökkentését és megakadályozza egyes burjánzásra hajlamos növények terjedését, megkönnyítve ezáltal a gondozást.

Tehát a recept a következő: Fordítson egy kis időt a tervezésére, majd örömmel végezze a munkát és ne aggódjon a tökéletesség miatt. Élvezze a folyamatot és imádni fogja az eredményeket.