Természetes módon elfojtja a gyomot

A mulcsozásnak számos előnye van. A gyomnövekedés csökkentése mellett megőrzi a talaj nedvességét, javítja a talaj állapotát és termékenységét, továbbá javítja kertje általános vizuális megjelenését.

A mulcsozás azt jelenti, hogy az ágyás talaját természetes anyaggal, például kéregforgáccsal borítjuk. Ez a biokertészeti módszer a talaj védelmét szolgálja és tápanyagokkal látja el azt.

Szél, időjárás, aszály: az ágyásban lévő talaj számos külső hatásnak van kitéve. Ezért hasznos lehet védőréteget alkalmazni úgynevezett mulcs formájában. A kertészek ezt a módszert a természetből lesték el - elvégre csupasz talaj gyakorlatilag nem létezik: a talajt általában természetes módon levelek, törött ágak, növények vagy humuszréteg borítja. Megfelelő mulcsozás esetén a talaj nedves marad, a szél nem tudja kiszárítani azt, a víz pedig nem tud gyorsan elpárologni abból. Az esőt viszont magába szívja a talaj és nem mossa el azt. A védőréteg melegítő takaróként is működik, felgyorsítva növényei növekedését és megakadályozva a gyomnövények szaporodását. A különösen hőkedvelő gyümölcs- és zöldségnövények esetében a mulcs még a hozamot is növelheti.

Az olyan hasznos segítőtársak, mint a férgek, a baktériumok és a mikroorganizmusok, fellazítják a talajt a mulcs alatt és lebontják a kerti hulladék szerves burkát, tápanyagot juttatva a talajba és növelve a humuszréteg vastagságát. Látni fogja, hogy kevesebbet kell öntöznie és kevesebb időt kell fordítania a jól mulcsozott ágyás talajának kézi fellazítására.

Az X100-hoz opcióként rendelhető praktikus pótkocsival még nagy mennyiségű mulcsot is gyorsan és kényelmesen szállíthat közvetlenül az ágyásokba.