A 8 dolog, amit tudnia kell a mulcsozásról

A gyep trágyázása most már könnyű feladat. A fűnyiradékból álló talajtakaró természetes módon biztosítja a gyep alapvető tápanyagainak bejuttatását. Íme nyolc dolog, amit tudnia kell.

A gyep trágyázása nem feltétlenül nehéz feladat - csak hagyja, hogy a fűnyesedék elvégezze a munkát. A fűnyiradékból álló talajtakaró természetes módon biztosítja a gyep alapvető tápanyagainak bejuttatását. Íme nyolc dolog, amit tudnia kell:

  1. A mulcsozós fűnyírók olyan apróra vágják a nyesedéket, hogy az nem látható, amikor a gép szétteríti azt a gyepen.
  2. Győződjön meg arról, hogy a kések élesek. Az éles kések elősegítik a precíz, minőségi vágást.
  3. A mulcs nitrogénben gazdag tápanyagokat juttat vissza a gyepre. Ez táplálja a gyepet és csökkentheti a szükséges műtrágya mennyiségét.
  4. Mulcsozós fűnyíráskor kövesse az „egyharmad” szabályt és legfeljebb a fűszál felső harmadát távolítsa el. Ha a fű gyorsan növekszik, akkor gyakrabban kell nyírni.
  5. A mulcsozás hatékonyabb, ha a fű száraz.
  6. A John Deere MulchControl™ rendszere a fűnyírás közbeni mulcsozás egyszerű módját kínálja.
  7. Ha magas vagy nedves fű nyírásakor csúnya csomók adódnak, akkor a MulchControl™ rendszert oldalkidobásos üzemmódban kell használni.
  8. Ha a körülmények indokolttá teszik a MulchControl™ rendszer oldalkidobásos üzemmódban történő használatát, akkor a fűnyesedék valószínűleg néhány napig látható lesz, amíg le nem bomlik.

Ez az exkluzív technológia egyérintéses módszerrel elérhető a John Deere X350 Select sorozatú felülős fűnyíró traktoron (42 vagy 48 collos Accel Deep™ kaszaházzal) és más Select sorozatú fűnyírókon.

A kar meghúzásával működő MulchControl™ készletek elérhetők az Accel Deep™ kaszaházzal felszerelt S240 felülős fűnyírókon, a Select sorozatú fűnyírókon, az Signature sorozatú fűnyírókon és minden lakossági célú ZTrak fűnyírón.

A John Deere összes MulchControl™ készlete mulcsozó késeket tartalmaz az optimális mulcsozási eredmények érdekében.