Kombájn alkatrészei és karbantartás

Kombájn alkatrészei

Készüljön fel a nagy dolgokra

Az adott áruosztályban legjobb alkatrészek és a rendszeres ellenőrzések jelentik a legkiválóbb betakarítási eredmények kulcsát az elkövetkező években.

Késvédők

A késvédők cseréje - mikor és miért

A késvédőket akkor kell cserélni, ha azok töröttek, meggörbültek vagy ha a hézag meghaladja az 5,4 mm-t; ezáltal energiát takaríthatunk meg, csökkenthetjük az állásidőt, valamint a vágóberendezés karbantartási és alkatrészellátási költségeit; a hajtószíjat és a kést részegységeket ritkábban kell cserélni.

Vágó alkatrészek

A vágó alkatrészek cseréje – mikor és miért

Figyelje platformjának vágó alkatrészeit a kopás és a sérülések szempontjából és szükség esetén cserélje ki azokat, hogy a gép a terményt valóban vágja és ne szakítsa. Ez jobb alapsebességet biztosít, üzemanyagot takaríthat meg és növelheti a hajtószíj élettartalmát.

Bedobó ujjak

A bedobó ujjak cseréje - mikor és miért

A jó adagolási jellemzők és a nagyobb alapsebesség érdekében a törött, meggörbült vagy túlságosan elkopott bedobó ujjakat ki kell cseréln

a hevedereket

A szíjak cseréje – mikor és miért

Ha látható repedések jelennek meg a szíjon vagy ha az szokatlanul zajosan működik, akkor’ elérkezett a csere ideje. Önnek’ előnyére válik a jobb erőátvitel, a minimális csúszás és a kisebb vibráció. Egyébként a szíjakat mindenképpen 15°C-tól 25 °C ig terjedő hőmérsékleten, száraz helyen kell tárolni.

Verőlécek

A verőlécek cseréje – mikor és miért

Ha egy verőléc profilja 6 mm-nél kisebb annak maximális pozíciójában, akkor tényleg ki kell cserélni azt. Csak a megfelelő fogprofil biztosítja az optimális csépelési teljesítményt, különösen nehéz csépelési feladatok esetén.

Láncok

A láncok cseréje – mikor és miért

A láncok cseréje kritikus fontosságú. Az anyagfáradás tipikus jelei a törött belső lemezek és a lenyíródott csapok a belső lemezek törése vagy anyagfáradás okozta meghibásodás következtében. A láncokat akkor is ki kell cserélni, ha azok nyúlása meghaladja a 3 %-ot; ez a csap és a hüvely kopásáról ismerhető fel. A lánc vizsgálatához használjon kopásellenőrző műszert.

Szecskázó kések

A szecskavágó kések cseréje – mikor és miért

A törött, sérült vagy kopott szecskavágó kések rosszabb vágási minőséget, továbbá magasabb üzemanyag- és energiafogyasztást dolgozhatnak; – a szecskavágó késeket megfelelő időben ki kell cserélni. Az új szecskavágó kések javítják a szecskázási teljesítményt, minimálisra csökkentik a leállás kockázatát és csökkentik az általános üzemeltetési költségeket is.