A nap süt az erdőben a fákon keresztül

Környezetünk

Környezetvédelmi tanúsítvány 1999 óta

A joensuui gyár 1999-ben megszerezte a környezetközpontú irányítási rendszerét igazoló ISO14001 tanúsítványt. A többi John Deere erdőgazdasági tevékenység két szakaszban kapta meg a minősítést: a tamperei iroda 2001-ben, a finnországi kiskereskedelmi lánca pedig 2006-ban.

A gyár termeléshez viszonyított energiafogyasztása (MWh/előállított tonna) 44%-kal csökkent 2012 és 2019 között. Ugyanebben az időszakban a gyár abszolút energiafogyasztása 3%-kal csökkent, bár a termelés növekedése erőteljes volt.

A John Deere Forestry Oy Joensuu városának éghajlati partnere, és 2015. december 17-én éghajlat-politikai kötelezettségvállalást írt alá. A kötelezettségvállalás magában foglalja az energiahatékonyságra, a hulladékcsökkentésre és a fokozott újrafeldolgozásra irányuló célkitűzést. 2016 óta a finnországi műveletek során keletkezett összes hulladékot anyagként vagy energiaként hasznosították.

A hulladéklerakókba szállított hulladék mennyisége 2016–2019-ben 0 tonna volt.

A joensuui gyár folyamatosan lépéseket tesz a hulladékmennyiség csökkentése, az újrahasznosítás növelése és az anyaghatékonyság javítása érdekében. Például növelték az újrahasznosításra használt konténerek számát, és a beszállítókkal partnerségben optimalizálták a csomagolást. Az energiahatékonyság javítását célzó intézkedések folyamatosak; ilyen például a flotta frissítése, a szellőzőrendszerek hővisszanyerésének fokozása és a megvilágítás LED-lámpákra történő cseréje.

A környezetvédelmi szempontokat a gépgyártás során is figyelembe vették. Az új digitális megoldások javítják az erdészeti gépek gyártási hatékonyságát, a termék- és gyártási minőség folyamatos fejlesztése pedig csökkenti a meghibásodásokat, és így a karbantartás és a pótalkatrészek iránti igényt.

Származási garancia

Származási garancia tanúsítványa

100%-ban zöld energia

A tamperei telephely és a joensuui gyár 2020. február 1-jén áttért a megújuló energiaforrásokból előállított villamos energia és hő használatára. A Finnországban gyártott összes John Deere erdészeti gép 100%-ban megújuló energiával készült 2020. február 1-je óta.

Vízenergiával előállított, származási garanciával rendelkező elektromos áramot használunk.

A származásigarancia-címkével ellátott villamos energia használatával a vállalat a saját villamosenergia-felhasználását tekintve kibocsátásmentes, egyúttal pedig támogatja az éghajlatbarát villamosenergia-termelési formák elterjedését Finnországban és Európában.


Elkötelezetten az életminőség iránt. A John Deere fenntarthatósági céljai.

 • Narancssárga háromszög egy emberalakkal, aki védősisakot és szemüveget visel

  Munkahelyi biztonság

 • Lánctalpas berendezés zöld és sárga ikonja a keréknyomot helyettesítő, újrahasznosítást jelző háromszöggel.

  Termékek fenntarthatósága

 • Szélturbina ikonja sárga szél- és napikonokkal

  Fenntartható energiafelhasználás

 • Vízcsepp szürke ikonja egy nyíllal, amely a fenntarthatóságot jelzi: egy nagyobb, hullámzó vízforrásba kerül vissza

  Felelős vízhasználat

 • Az újrahasznosítást jelző három nyíl logója egy épületcsoport fölött

  Az újrahasznosítás növelése