Intelligens daruvezérlés

Intelligent Boom Control IBC

A John Deere 2013-ban vezette be az intelligens gémvezérlést (IBC) a fakihordók számára. Az IBC-vel a gém vezérlése precíz, gyors és egyszerű, mert a kezelő a markoló vezérlésére összpontosíthat a gém csuklómozgásai helyett. Az IBC-t 2017-ben a betakarítógépekre is bevezették. A betakarítógép IBC-rendszerét pontosan a munkaciklushoz állítottuk be; a gém pályája és működése automatikusan alkalmazkodik a betakarítógép munkafázisaihoz.

Az IBC 3.0 bemutatása

A H425 és H424 betakarítógép-fejjel felszerelt 1270G és a H425 betakarítógép-fejjel felszerelt 1470G betakarítógépek az IBC 3.0 és a forgó és szintező fülkével felszerelve a betakarítófej túlforgását megakadályozó funkcióval is rendelhetők. Ez a kombináció még több olyan funkciót kínál, amelyek segítik a gépkezelőket a munkájukban. A behordási asszisztens segít elkerülni a behordást a fülke és a gép felé, és segít a kezelőnek megtalálni a biztonságos munkavégzési módokat, amelyek sértetlenül tartják a gépet. A fűrészelési asszisztens segít elkerülni a fülke irányába történő fűrészelést. Ezek az új funkciók, miközben segítik a kezelőket a munkájukban, javítják a gép üzemidejét és segítenek a gép jó állapotban tartásában.

IBC 3.0

Intelligens daruvezérlés 3.0

Tekintse meg, hogy a betakarítógép-fej túlforgása, a behordási asszisztens és a fűrészelési asszisztens hogyan segíti a gépkezelőket a munkájukban.

Intelligens gémvezérlés fénykép

Könnyű és gyors

Az IBC-vel vezérelt gém rendkívül pontos és könnyen kezelhető: a kezelő közvetlenül vezérli az utólsó gémtoldatot ahelyett, hogy a független gémcsuklók mozgását irányítaná. A bal oldali minikar vezérli a vízszintes mozgást.

 

Intelligens gémvezérlés fénykép

Függőleges mozgás

A jobb oldali minikar vezérli a függőleges mozgást.

 

Elektromos daruvégállás csillapító és IBC

Elektromos daruvégállás csillapító és IBC

Az intelligens daruvezérlés (IBC) biztosítja a daru elemeinek végállásban történő ütéseinek csillapítását. A rendszer lágyan csillapítja végállás előtt a munkahengerek szárának sebességét, megóvja a darut az ütésekből eredő terhelésektől.

Az IBC 3.0 több automatizált funkciót ad a forwardereknek

Az IBC 3.0 segítségével a daru egy gombnyomással automatikusan abba a helyzetbe kerül, ahonnan a az előző terhet felvette – a rönkök esetében is. A fel- és lerakodása gém egy gombnyomással automatikusan szállítási helyzetbe is hozható.

John Deere betakarítógép és fák

Könnyű

Az IBC intelligensen vezérli a toldat különböző szakaszokban történő használatát, ami sokkal könnyebbé teszi a munkát, így a kezelő több időt kap a következő lépés megtervezésére. Az új kezelők sokkal gyorsabban megtanulják a munkát.

Betakarítógép és fák

Tartósság toldatvég-csillapítással

A toldatvég-csillapítás megállítja a munkahenger végeinek űtésszerű terhelését, és a kezelőnek nem kell figyelnie a gém helyzeteire. A munka jobban halad, a gémszerkezetek és a hidraulikus munkahengerek pedig tovább tartanak.

Betakarítógép és fák

Pontos

A gém rendkívül pontos és állandó még a legnagyobb kinyúlás esetén is.

Betakarítógép és fák

Gyors

Amikor a betakarítógép-fej a fához kerül, az automatikusan a vágási magasságra áll. A vágás után, a gém behúzásakor a betakarítógép-fej automatikusan átvált a feldolgozási magasságra.

Betakarítógép és fák

Lejtős üzemmód

A külső kerettag automatikusan követi a kívánt pályát. A lejtős üzemmóddal a pálya alkalmas lejtőn végzett munkához.

Túlforgás megelőzése
Betakarítógép működés közben felülnézetből
Betakarítógép működés közben felülnézetből