TimberMatic Maps

TimberMatic Maps

A TimberMatic Maps valós idejű termelési nézetet biztosít a gépkezelők számára a fakitermelési helyszínhez. A betakarítógép érzékelői által gyűjtött adatokat és a kivágott fa pontos GPS-alapú helyét a rendszer automatikusan továbbítja a betakarítógépből a TimberMatic Maps alkalmazáshoz a fakihordó általi használatra.

A TimberMatic-frissítés új automatikus funkciókat hoz a Maps alkalmazásba

A TimberMatic Maps valós időben mutatja a rönkök elhelyezkedését és helyét, valamint a munka előrehaladását a munkavégzés helyén.

Rönkök elhelyezkedése és helye

A Maps vizuális információval látja el a kezelőt a rönkök talajon való elhelyezéséről és helyéről. A Maps alkalmazás azt is megmutatja, hogy a rönkök a nyomvonal melyik oldalán találhatók. Ha a betakarítógép nem rendelkezik IBC 3.0-val, a rönkök pontokként jelennek meg.

AutoCollect

AutoCollect – a rakományok automatikus regisztrációja

A Maps alkalmazás megjeleníti a felrakodott faanyag-szortiment helyét és mennyiségét. A rakományok szállítása közben a folyamat automatikusan frissül a térképen, és a felrakodott halmok eltűnnek a térképről.

Termelés összegzése

Frissített eszközök

A Maps alkalmazás számos fejlesztést tartalmaz, amelyek megkönnyítik a használatát. A termelési nézet azt mutatja, hogy a befejezett termelés hány százaléka maradvány, rost vagy fűrészáru.

John Deere TimberMatic Maps képernyő és egy kéz

A fakitermelési helyszínek megjelenítése

A gépek közötti adatok egy felhőszolgáltatáson keresztül frissülnek, és az ugyanazon a munkaterületen dolgozó összes kezelő láthatja az összes fafajt és választékot a vezetési útvonalakkal együtt, egészen az egyes rönkökig..


Helyszíntervezés

Rajzok egy erdőtérképen

Helyszíntervező eszköz

A TimberMatic Maps programban található helyszíntervező eszköz segít a TimberManagerben létrehozott fakitermelési tervek használatában. Ha nincs kész terv, akkor az közvetlenül létrehozható a TimberMatic Maps programban is, a helyszíntervező eszköz részletes útmutatást ad. Ha a területet a TimberMatic Maps programban hozták létre, a teljes munkaterületre vonatkozóan ellenőrizhetők a faanyagok és az összmennyiségek. 

A rakodó helyek jó tervezésével és az előállított faanyagválaszték pontosabb időzítésével a teljes termelési és logisztikai folyamat optimalizálható. A gép üzemideje javul, a munkatervezés is könnyebb. Amikor a pászták nyomvonalakat előre jól megtervezik, akkor mind a menetelési távolság, mind az üzemanyagfogyasztás csökken.

A helyszíntervezés segíti a kezelő munkáját. Igy gyorsabban halad a munka, és jobb a betakarítási minőség is.

A helyszíntervezés fázisai

1. Blokkhatár kivágása

 • Rajzoljon egy blokkhatárt pontok hozzáadásával a térképen, és ollóval vágjon lyukat. Egy vagy több területet rajzolhat. 

2. Védett területek 

 • Megjelölheti a fakivágástól védendő területeket a térképen pontokként, vonalakként vagy területekként. 

3. Célhelyek

 • A rönkök tárolására kijelölt területeket a térképen pontok, vonalak vagy területek kijelölésével jelölheti meg. 

4. Fő útvonal

 • Berajzolhatja a javasolt fő útvonalakat a vágóblokk és a célhely között, valamint a vágóblokkon keresztül a térképen elhelyezett pontok hozzáadásával.  

5. Egyéb helyek megjelölése 

 • Bejelölheti azokat a helyeket, amelyekre figyelni kell a biztonság, a nehéz terepviszonyok stb. miatt, pontokként, vonalakként vagy területekként a térképen. 

6. Nyomvonalhálózat 

 • Szabadkézi rajzolóeszközzel felvázolhat egy javaslatot a vágóblokk belsejében lévő nyomvonalakra.    
  • Rajzoljon egy blokkhatárt pontok hozzáadásával a térképen.
  • Ollóval vágjon egy lyukat. Rajzoljon egy vagy több területet.
  • Jelölje meg a védendő területeket.
  • Jelölje meg a célhelyeket a rönkök tárolásához.
  • Rajzolja meg a javasolt fő útvonalakat.
  • Jelölje meg azokat a helyeket, amelyekre oda kell figyelni.
  • Vázoljon fel egy javaslatot a vágóblokk belsejében lévő nyomvonalakra.

Jelölje ki a szortimenteket, válassza ki az útvonalat vagy a területet, jelölje meg a védett területeket

Összes kibontásaÖsszes összecsukása

Ezek a funkciók segítik a gépkezelőket és növelik a termelékenységet.

A szortimentek kiemelése

starA különböző szortimentek különböző színekkel jelölhetők ki a kedvencként való megjelölésükkel. Ez a rendezőgépekkel együtt segít a szortimentek szétválasztásában és a már szétválogatott rakomány előre szétválogatott felépítésében. Ez jelentősen felgyorsítja az ürítést.

A rakodótérhez rendelkezésre álló rendezők segítségével a vegyes rakományok lerakodása egyszerű, és a termelékenység jelentősen javul.

Útvonal kiválasztása

roadAz útvonalválasztó eszközzel 10 m széles útvonalat választhat. Most már lehetőség van szűkebb útvonal kiválasztására is.

Kijelölőeszköz

handA kijelölőeszközzel különböző méretű területeket jelölhet ki. A kéz ikontól mért távolság növelhető vagy csökkenthető, és a radír eszközzel módosítható. Még a haladási útvonalat is rögzítheti és javíthatja a radírral, ha véletlenül extra rönköket adott hozzá.

Gyűjtse össze és töltse fel közvetlenül

white paperA rönköket összegyűjtheti és közvetlenül feltöltheti a rendszerbe, és könnyen megtekintheti a különböző faanyag-szortimentek mennyiségét. A program még a leltári előzményeket is megjegyzi.

Az ökológiailag érzékeny vagy veszélyes területek elkerülése

a mapHa a fakitermelési helyszín rendelkezik néhány említésre méltó területtel, mint például egy tó, egy meredek lejtő, egy rugó, egy patak vagy esetleg egy elektromos vezeték, a betakarítógép kezelői megjegyzéssel megjelölhetik azt a térképen. Szükség esetén riasztást adhatnak hozzá a megjegyzéshez; így a fakihordó kezelője értesítést kap, amikor közeledik a területhez.

A TimberMatic Maps a fakitermelés helyszínének vizuális megjelenítési módja. Az alkalmazás egyértelművé teszi és javítja a gépek csapatmunkáját. A kezelők és a állalkozó valós idejű rálátással rendelkeznek a munkaterület állapotára.

TimberMatic Maps nézet

A kezelő a kihordott faanyagot a tárolóhelyre szállított faanyagként jelöli meg. A következő műszak kezelője tudja, hol kezdje a munkát. Nincs szükség a térfogat becslésére, és egyetlen rönk sem felejtődik ott még egy sötét erdőben sem, mert a különböző szortimentek a térképen egészen az utolsó rönkig láthatók, még akkor is, ha hó borítja őket.

A fakihordó kezelője kiválaszthatja a kívánt szortimentet egy adott területről vagy egy fakitermelési útvonal mentén, és a térkép megmutatja a szortiment pontos mennyiségét a kiválasztott területen. A gépkezelő a térképen speciális területeket is megjelölhet. Így például a haladási útvonal tervezésekor elkerülhető a lápos talaj.

TimberMatic Maps nézet

A térkép az összes szortimentet megjeleníti az egyes rönkökig a fakitermelési útvonalhálózattal. A munka megtervezése és a legjobb haladási irány így rendkívül egyszerűvé válik.