Növényvédelem és tápanyag-kijuttatás

Elemzés és előkészítés

A John Deere Operations Center™ műveleti központból származó hozamtérképezési adatok és más adatok (talajtápanyag-mintavétel, műholdas biomassza-térkép stb.) kombinálásával könnyen létrehozhatók a különböző térképek. Ezek a permetezőgépen, az ásványi trágyaszórón vagy hígtrágya tartálykocsin használhatók, ha fel vannak szerelve a HarvestLab rendszerrel. Ezt Ön is elvégezheti, vagy segítséget kérhet egy agronómustól vagy a helyi kereskedőjénél lévő precíziós gazdálkodási szakértőtől. A mechanikus gyomlálási alkalmazások esetében meg kell győződnie arról, hogy a munkagépéhez a megfelelő irányítóvonalak legyenek beállítva. Ez a legjobban az AutoPath™ rendszer használatával érhető el, amely pontos adatokat szolgáltat a növénysor pontos ültetési vonalainak helyéről, elkerülve az esetleges károkat.


john-deere-sprayer-specialist-with-customer

Munkavégzés a szántóföldön

A különböző térképek elkészültével munkatervet állíthat össze az egyes szántóföldekre vonatkozóan a permetezőgépekhez, a műtrágyaszórókhoz vagy a HarvestLab rendszerrel ellátott hígtrágya tartálykocsikhoz. A feladat részleteit közvetlenül elküldheti a permetezőgépnek vagy a tartálykocsinak. Ha vontatott permetezőgépet vagy műtrágyaszórót használ, az adatokat a traktornak küldi a rendszer. Az ISOBUS kompatibilitásnak köszönhetően a vontatott permetezőgép vagy műtrágyaszóró beállításai azonnal megjelennek a traktor kijelzőjén, amint azokat csatlakoztatták. Amikor a traktor belép a szántóföldre, a feladat automatikusan megjelenik a kijelzőn. A sofőrnek csak meg kell erősítenie a feladatot, majd azonnal kezdheti is a munkát.

A mechanikus gyomlálás esetében ezt a legjobban egy automatikus irányítórendszerrel felszerelt munkagéppel lehet megoldani, mivel ez pontosan követi az ültetőgép vagy vetőgép által feljegyzett ültetési sorokat.

A technológia segít a permetezés hatásának csökkentésében.

danish-farm-manager
Mathias Truel
Mørup Agro, Business Manager


Intelligens gazdálkodási megoldások

Tekintse meg a különböző megoldásokat, és kattintson egy technológiára, hogy megtudja, miként válhat a hasznára Önnek.

Ügyféltörténetek

A precíziós gyomirtás szabályozása

A precíziós gyomirtás szabályozása

A délnyugat-franciaországi Daniel Sous a John Deere Operations Center™-t és annak több mint 200 harmadik féltől származó szoftvertermékkel való összekapcsolhatóságát használja helyspecifikus gyomirtásra.

A hígtrágya célzott kijuttatása növeli a búza terméshozamát

A hígtrágya célzott kijuttatása növeli a búza terméshozamát

A nitrogén műtrágya célzott kijuttatása búzában a közeli infravörös (NIRS) technológia segítségével akár 5%-kal is növelheti a terméshozamot. Holger Huffelmann elmagyarázza a NIRS technológia által kínált beállításokat és lehetőségeket.