A Göttingeni Egyetem által lefolytatott kutatás eredményeként az S700 által biztosított gabonaminőségben annyira biztosak vagyunk, hogy garantáljuk: a törött szemek aránya a gabonasilóban <1% lesz. Ha nem, akkor készpénzben kifizetjük Önnek a szántóföldi veszteségként* keletkező gabona** 50% -át.

Grain
 

Törött szemek = láthatatlan veszteség

A törött gabonaszemek különböző módon befolyásolhatják az üzlet alakulását:

  1. Kötbér vagy levonás a számlából az elevátorba feladott gabonára vonatkozóan 
  2. A magvak gyenge csírázási aránya 
  3. Szántóföldi veszteségek 

Az első kettő nem befolyásolja az egyes gazdaságok nyereségét, az utolsó viszont igen. Méghozzá láthatatlanul. Német tudósok** rájöttek, hogy a kombájn miatt keletkezett törött gabonaszemek teljes mennyiségének 50%-a a gabonasilóba kerül, a többi pedig a mezőn marad. Például, 500 hektár búza esetében 8 t/ha terméshozammal és 160 EUR/ha árral számolva ez 12,800 eurós szántóföldi veszteséget okozhat! Mivel a törött gabonaszemek nem  csíráznak ki, ezért e veszteségek után nem maradnak „zöld csíkok” a szántóföldön, így Ön soha nem fog tudomást szerezni azokról, még akkor sem, ha a következő évben bejárja a mezőt.

S700 Series rotor

Az „S” széria egyrotoros felépítése nyilvánvaló előnyökkel szolgál a hagyományos és a hibrid rendszerekkel szemben.

A tangenciális cséplési rendszerhez képest a termény többször is áthalad a cséplő kosarakon. A gabonaszem súrlódás révén válik el a kalásztól; ez a "dörzsölő hatás" nagyon kíméletes a gabonához, így a szem kevésbé károsodik.

Ne veszítsen el több ezer eurót a törött gabonaszemek miatt!

Grain Quality

Az ICA2 automatikusan szabályozza a törött szemek szintjét, a szemveszteséget pontosan az előre meghatározott határértékeken belül tartva, így Önnek nem kell lemondania a nagyobb nyereségről.  A berendezés két kamerát használ, míg más hasonló rendszerek csak egyetlen kamerával működnek. Ez nagyobb pontosságot biztosít. Ezért garantálhatjuk a gabona minőségét és a törött szemek <1% arányát.

clean grain elevator camera

A tisztagabona-elevátor nagysebességű kamerája ellenőrzi az idegen anyagokat és törött szemeket.

A gabonahulladék-elevátorban elhelyezett nagy sebességű kamera ellenőrzi a szabad szemek és a gabonától eltérő anyag (MOG) mennyiségét.

Az ICA2 főképernyőjén az összes automatizálási funkció vezérelhető: állítsa be a kívánt célkimeneteket, tekintse meg a különböző kamerák élő képeit és az „előzmények” gombok segítségével ellenőrizze, hogy a kombájn hogyan szabályozta be önmagát a betakarítás során.

Ez a gabonaelevátorban elhelyezett élő kamera kimeneti képét mutatja. A törött szemek narancssárga színnel vannak kiemelve. Az idegen anyag sárga vagy zöld színnel van ábrázolva. Ez a módszer jóval hatékonyabb, mint az üveg megfigyelő panelen keresztüli hagyományos kézi ellenőrzés.