Lépésről lépésre

Golf- és sportfelszerelés, gyár, szerelőszalag

 

 

A John Deere észak-karolinai (USA) Turf Care gyárában az új szerelősor ugyanolyan biztonságos, intuitív és könnyen használható, mint az általa gyártott golfpálya fűnyírók, durva terepi fűnyírók és szegélynyírók. Az egyedi gyártású szerelősor tervezése három évig tartott, mégis egy egyszerű elven alapszik: minél egyszerűbb valami, annál jobb eredmény érhető el vele.

Golf- és sportfelszerelés, gyár, kezelő, képernyő

Az új szerelősoron a kezelők végigmehetnek az állomások között és pontosan tudják, mit kell tenniük. Egy számítógépes kijelző megmutatja nekik, hogyan kell eljárni és a ‘pick-to-light’ rendszer segítségével pedig azonosítják a szükséges alkatrészeket. Miután elkészültek,’ ki kell tölteniük egy ellenőrzőlistát, mielőtt a berendezés a következő művelethez mozdulhatna. Így gyakorlatilag kizárható az emberi tévedés.

Golf- és sportfelszerelés, kezelő, portré

MINŐSÉG MINDENHOL

Mint ahogy általában, ezúttal is sok kemény munkát kellett befektetni ahhoz, hogy az eredmény egyszerű legyen. Tim Manton gyártástechnológiai menedzser kollégáival együtt mindössze két nap alatt egy teljes gyártósort lebontott és nem egészen négy hét alatt felépítette az újat. Ennek során mintegy 250 új ‘hibavizsgáló’ elemet szereltek fel, a kameráktól kezdve az integrált nyomatékkulcsokon át az RFID érzékelőkig bezárólag.

Jó gépekkel a gépkezelők jó munkát tudnak végezni. Ugyanígy lehetséges ez egy jó gyártósoron is.

TIM MANTON,
MANUFACTURING ENGINEERING MANAGER

A szerelősor végi ellenőrzési eljárást is teljesen újraterveztük, hogy megszüntessük az esetleges még meglévő minőségi problémákat, mielőtt a fűnyírók elhagynák a gyárat. Az új áttekinthető folyamatoknak és az elejétől a  végéig tartó minőségellenőrzésnek köszönhetően ügyfeleink még inkább számíthatnak a John Deere-től elvárt minőségre és értékekre.

Golf- és sportfelszerelés, TechControl kijelző, kezelő, közelkép