A gépkézbesítési képzés megbízható kezdetet biztosít az ügyfél számára

timo-aikala-johnny-granvik-emil-granvik

Egy új erdészeti gép érkezése a fakivágás helyszínére mindig nagy esemény. Legyen szó az ügyfél első John Deere erdészeti gépéről vagy a márkában régóta megbízó fakitermelő vállalat legújabb beszerzéséről, a sikeres felhasználói élményt és a produktív működést a John Deere kézbesítési képzési szakértelme biztosítja.

A Joensuuban gyártott összes új John Deere erdészeti gép megérkezése a munkavégzés helyszínére fontos esemény, amelyet nem lehet egyszerűen elintézni azzal, hogy „munkába kell állítani”. Ez lehet egy új ügyfél első John Deere-gépe, egy olyan bérvállalkozó legújabb beszerzése, aki évtizedek óta használja a zöld gépeket, vagy bármi ezek között. Közös bennük, hogy az első fakitermelési helyszínen a munkát a John Deere erdészeti gépek regionális oktatójával kezdik.

Új gép ismerős formában  timo-aikala-johnny-granvik

A Granvikin Metsätyö Oy több mint négy évtizede foglalkozik fakitermeléssel, és a John Deere gépeivel régi ismerősöknek számítanak. Jelenleg hét fakitermelési lánccal rendelkezik, és a fő márka egyértelműen a John Deere. „Öt új John Deere-gép érkezett az elmúlt évben; a legutóbbi egy 1170G betakarítógép H424 betakarítógép-fejjel,” meséli Johnny Granvik vezérigazgató.

Ha ilyen jól ismerik a márkát, valóban szükség van kézbesítési képzésre? Nem tudná egyszerűen levezetni a gépet a pótkocsiról, és elkezdeni a fakitermelést? „A gépek valóban munkára készen érkeznek, de mindig végigvesszük az utolsó módosításokat. Úgy állítjuk be az új gépeket, mintha ugyanazok lennének, mint a többi gépünk, hogy az ezekhez szokott gépkezelők a lehető legkönnyebben elkezdhessenek velük dolgozni”, jegyzi meg Granvik.

Finomhangolás vagy teljes körű áttekintés

Ebben az esetben kifejezetten az új gép finomhangolásáról, a TimberMatic térképrendszer integrálásáról és az ügyfél meglévő szervizszerződéséről, valamint az új funkciók áttekintéséről lesz szó. A regionális oktató, Timo Aikala beszerelt egy második mérőkereket a betakarítógép-fejre, és kalibrálta a betakarítógép-fej megfelelő hidraulikus nyomását. Miután a késeket a munkakörülményeknek megfelelően megélezték, a gép készen áll arra, hogy az erdőbe vigyék a végső beállításokhoz és a mérőberendezés kalibrációjának ellenőrzéséhez. „Azok az ügyfelek, akik már használtak John Deere erdészeti gépeket, általában az előzővel megegyező funkcionalitást és mozgást szeretnék elérni. Áttekintjük a gépet is, hogy kiemeljük az előző modellhez képest történt változásokat. Ez általában körülbelül három órát vesz igénybe, és a gép készen áll a fakitermelésre”, magyarázza Timo Aikala.

„Az új John Deere-ügyfelekkel alaposan áttekintjük a gépet mind a technológia, mind a különböző beállítások és funkciók tekintetében.”
- Timo Aikala -

„Az új John Deere-ügyfelekkel alaposan áttekintjük a gépet mind a technológia, mind a különböző beállítások és funkciók tekintetében”, folytatja Aikala. „Több időt töltünk ezzel, és különösen a betakarítógéppel. Gyakran hasznos egy második képzési nap beillesztése egy későbbi időpontban, hogy átnézhessük a munka során  felmerülő problémákat.”

Még a kis módosítások is jelentősek

Tony Rintala, a Granvik bérvállalkozója, ő például friss ügyfélnek számít. Rintala a korábbi továbbítók alapján ismeri a John Deere-t,  de ez az első John Deere 1510G továbbító, amelyet vadonatúj termékként vásárolt. „A legutóbbi modellt összesen 11 000 órán át vezettem; és ennyi idő alatt sok minden megváltozhat. Tehát bár az új gép elvileg ismerős volt, és természetesen tudom, hogyan kell működtetni, jó volt az egész gépet átvenni egy oktatóval, és frissíteni a tudásomat”, mondja Rintala. Az oktató naprakész információkkal rendelkezik olyan technológiai apró részletekkel kapcsolatban, amelyek az újonnan szállított gépen megtalálhatók; fontos, hogy a kezelő tisztában legyen ezekkel.

Gyakorlatilag egyenesen munkába áll  tony-rintala-timo-aikala

A képzés tartalma az ügyfél egyéni igényeitől függően változik, és olyan gyakorlati műszaki intézkedésekre is kiterjed, amelyeket csak a gép átadásakor kell elvégezni az ügyféllel a helyszínen.

Az első ellenőrző mérés befejeződött, és az eredmény 0,79% pluszban. Ez elégedett csodálkozást vált ki: „Elképzelhetetlen pontossággal érkeznek a gyárból” mondja Eemil Granvik, aki a karbantartásért felel a Granvikin äMetsöty vállalatnál. Ez kiemeli a gyárban végzett alapos tesztek hasznosságát. Johnny Granvik egyetért azzal, hogy a gép készenléte magas szintű. „Ezeken a gépeken nagyon keveset kell állítani. A mérés és a színjelölés hajszálpontos volt. És mindent összevetve, az első munkamozdulat ezzel a géppel nagyon jó”, mondja Granvik, miközben Timo Aikalával elindulnak, hogy kivágjanak néhány tucat törzset egy főként jegenyefenyőkből álló állományban.

A jó kezdés mindenki számára előnyös

Végül itt az ideje, hogy kitöltsük és aláírjuk a Granvikin Metsätyö legújabb John Deere erdei gépének kézbesítési jelentését. Timo Aikala, aki kilenc évig regionális oktató volt a John Deere vállalatnál, és azelőtt sok éven át dolgozott az erdészeti gépekkel, azt mondja, hogy a kézbesítési képzés egyértelmű előnyöket hoz az ügyfél és a gép közös jövője szempontjából. „A kézbesítési képzés során ellenőrizzük, hogy a gép megfelelően működik-e. Azt is biztosítjuk, hogy a kezelő értse az új funkciókat, hogy azokat a lehető leghatékonyabban tudja használni”, magyarázza Timo. Ugyanakkor az ügyfelekkel is konzultálnak a továbbítandó javításokra vonatkozó javaslatokról. „A legfontosabb az, hogy az ügyfél gyorsan dolgozhasson a géppel az erdőben. Ez egy kölcsönösen előnyös helyzet”, zárja a mondanivalóját Timo Aikala. Johnny Granvik egyetért ezzel, és nem titkolja, hogy elégedett a zöld erdészeti gépek teljesítményével: „Nem könnyű feladat megtalálni valamit, amit javítani lehet a gépen.”