Fakihordógémek

John Deere 1510G ja XI-boom
Erdészeti gépek gémei egy sorban

Erőteljes XE-toldat

Az XE-toldat egy szimpla toldat és egy külső tömlővel ellátott emelőgém a CF5, CF7 és CF7S 8,5 m-es gémekhez a kis és közepes méretű fakihordókon. 

Egyszerű és tartós kialakítás, kiemelkedő vonóerő

A kialakítás egyszerű és tartós. A jó geometriának köszönhetően könnyen szabályozható, és a külső kerettag láthatósága nagyon jó a hosszabbító alatti gémvilágítással. A kiemelkedő húzóerőnek köszönhetően javul a termelékenység.

Jól védett tömlőelvezetés

A fő féfm és a gém Y-összekötő tömlőinek vezetése megfelelően védett, és a tömlők a jobb elvezetés miatt tartósabbak. Nincsenek külső tömlőhurkok, így a gém könnyebben vezethető a fák között gyérítéskor, és könnyebb a markoló mozgatása is a rakodótér között.

A toldat 2022 őszén válik elérhetővé, és a gyártás 2022–2023 telén kezdődik.

John Deere 1510G fakihordó

Használhatóság és egyszerű szervizelés

A XI JIB gémek jobb használhatóságot, tartósságot és könnyű szervizelhetőséget biztosítanak. A gém geometriája javult, kiegyensúlyozottabbá téve az emelés és a kitámasztás arányát. Ez simává teszi a gém működését és mozgási irányait, és növeli a termelékenységet. 

Nincsenek lyukak, tartók vagy más tartozékok a gém elején, amelyek gyengítenék a gémet, vagy károsodásra hajlamosak lennének. A tömlőket és a kábeleket a gémszerkezet takarja, és a fő gém és az emelőgém közötti, valamint a toldatcsomagon belüli tömlőelvezetést áttervezték.

XI JIB gém fakihordókhoz

A kis és közepes méretű John Deere fakihordók CF5, CF7 és CF7S rakodóihoz új XI JIB gém áll rendelkezésre, amely rejtett tömlőtoldattal van felszerelve. A gém maximális távolsága 10 m. A régebbi CF7 és CF7S rakodók JIB gémei szintén kicserélhetők az új XI JIB gémekre. Egy erős GV12-2S Indexator rotátor kapható opcióként a X JIB gémekhez. Az 1510G és a 1910G CF7S XI Power+ 10 m-es gémmel is felszerelhető.

Erőteljes

A JIB gémet megerősítettük, és a rejtett tömlőtoldat erősebb a korábbinál. A CF7S-hez még erősebb Power+ toldat is rendelhető. Az áttervezett tömlővezetésnek köszönhetően a tömlők hosszabb ideig tartanak, és könnyebb őket cserélni. Szállítás közben a gém egyenesen a teher fölé süllyeszthető. A XI-es JIB gém összekötő rudazata Y-rudazatra változik. Így nincsenek külső tömlőhurkok, így a gém könnyebben vezethető a fák között gyérítéskor, és könnyebb a markoló mozgatása is a rakodótér között.

Továbbfejlesztett geometria

Az emelés és az emelőkar ki/be aránya kiegyensúlyozottabb, ez pedig egyenletesebbé teszi a pályákat és a gém működését, így javítva a termelékenységet. Az IBC-vel a XI-es gém munkalámpával szerelhető fel a gém alatt, ami javítja a kilátást a külső kerettagra.